2019 års Honungskörd i de sex andelsbisamhällena blev:


Lövsta:

Nr1: 53 kg
Nr2:  6 kg
Nr3: 40 kg
Nr4: 35 kg
Nr5: 12 kg
Nr6: 42 kg


2019 gav ett snitt på 31kg per kupa

Ängsnäs nr1: 38 kg (ingår inte i snittet då vi endast hade en kund där i år)

Synd att Lövsta nr 2 aldrig kom igång först förrän det var dags att invintras. De ska klara en vinter nu iallafall. De och svärmen drar ner snittet rejält. Men kul att Lövsta nr 6 levererade mycket bra på slutet. Drottningen är faktiskt en dotter till Lövsta nr 1.

Med facit i hand var det rätt beslut att skatta sent. De drog in lite mera mot slutet då vädret var med oss.


Vi har övervintringsgaranti och god vårutvecklingsgaranti. Om samhället dör på vintern eller om de av någon anledning är svaga på våren så byter vi ut samhället mot ett normalt bisamhälle. Vi känner att vi vill ge en spännande och levande produkt att följa vilket man annars inte skulle få. Det gäller fram till 15 maj. Därefter är det naturen och bina som får avgöra hur det går.Vi är mycket glada över att våra snälla och duktiga bin har lyckats så bra även i år.

 Det ska bli jätteintressant att se hur det går nästa år.

2018 års Honungskörd i de tre andelsbisamhällena blev:Lövsta nr 1 : 34,3 kg

Lövsta nr 2 : 34,0 kg

Lövsta nr 3 : 35,7 kgÄngsnäs nr 1: Vårutvecklingen för bisamhället var dåligt och kunderna erbjöds att byta till Lövsta nr 3. Redan i april kunde man se att Ängsnäs nr 1 inte skulle klara av att leverera någon honung i år. Ängnäs nr 1 gav 0 kg men är nu tillräckligt starka för att klara av vintern.